KIRMIZI BALIGIN MACERALARI ...

25 Ağustos 2007

Kırmızı Balık tatilde


Kırmızı Balık anne ve babasıyla birlikte yıllık iznini kullanarak tatile çıktı. Kırmızı Balık Ankara'nın sıcağından sonra serin olur umuduyla Bodrum'a gitmeyi tercih etti bu yıl. Tatilde genel olarak çok uyumlu ve sakin olan Kırmızı Balık denize girmeye, kumlarda oynamaya ve kendi deyimiyle kaniko (kornetto=her türlü dondurma türevi) yemeye doyamadı. Kırmızı Balık'ı çok sevdiği denizden çıkarmak hiç kolay olmadı tatil boyunca. Denize girdikten bir süre sonra Kırmızı Balık'ın üşümesinden korkan anne-baba ve Kırmızı Balık arasında her gün şu konuşma tekrarlandı durdu:
Anne: Çok soğuk oldu. Çıkalım mı?
Kırmızı Balık: Çıka yok!
Biraz sonra Anne: Üşüdün mü?
Kırmızı Balık: Üşü yok!
Biraz daha denizde oynadıktan sonra anne son noktayı koymaya karar verince,
Anne: Hadi ama, çok üşüdük. Çıkalım. Hadi...
Kırmızı Balık: Hadi yok!
Bu konuşmanın sonunda genelde Kırmızı Balık biraz bağırtılarak denizden çıkarılınca günün ikinci keyif zamanının pazarlığı başlıyor bu sefer. Üstelik neyin kimden isteneceğini de gayet iyi biliyor Kırmızı Balık: Baba! Kaniko...
Babanın hemen gidip biricik Kırmızı Balık'ına "kaniko" almasının ardından deniz kenarında kaniko keyfi başlıyor bu sefer. Eğer sabah ve akşamüstü olmak üzere iki sefer denize gidilmiş ise günde iki kez denizden çıkar çıkmaz kaniko keyfi yapılıyor.
İşte Kırmızı Balık'ın tatili böylece geçip gitti. Şimdi ailecek bir sonraki tatili ve tamamen birlikte geçirilecek o birkaç günü iple çekiyoruz.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Home